Услуги

“Усмивката не ни струва нищо, но тя ни дава много....
Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява. Тя трае само миг, но споменът за нея остава завинаги.”

Пародонтология

Пародонтологията е клинична специалност, която изучава и лекува болестите на зъбодържащите тъкани.

 

Пародонтално лечение, както и предпротетична хирургия  често са задължително условие  за да подготвят меките тъканите за последващото възстановително лечение. Целта е да се възстанови здравето на тъканите и да се предизвика по добра меко тъканна организация преди да се поставят естетичните реставрации. Здравият пародонт е задължително условие за дългосрочен резултат.

 

Пародонталната болест може да засегне един или много зъби. Тя започва когато бактериите от плаката възпалят венците. Най-леката форма на болестта, гингивита, води до зачервяване на венците, които отичат и кървят лесно. Обикновено има малък или никакъв дискомфорт. Гингивитът често се дължи на неадекватна орална хигиена. 

 

Гингивитът може напълно да бъде излекуван с професионално лечение и добра устна хигиена у дома.Нелекуваният гингивит може да се развие в пародонтит. С времето плаката се разпространява и разраства под венечния ръб.  Токсините стимулират хроничен възпалителен процес,който води до  разрушение на  тъканите, държащи зъбите. Венците се отделят от зъбите, формират се джобове. 

 

С напредването на болестта джобовете се задълбочават и все повече кост се унищожава. Често този деструктивен процес има много леки симптоми. Оставени нелекувани болестите на венците, включително гингивита и пародонтита могат да доведат до загуба на зъби. 

 

В K DENT може да ви предложим всички съвременни методи за профилактика, диагностика и лечение забляванията на пародонта, включително лечение с лазер.