Услуги

“Усмивката не ни струва нищо, но тя ни дава много....
Тя обогатява този, който я получава, без да прави по-беден този, който я дарява. Тя трае само миг, но споменът за нея остава завинаги.”

Бондинг - Композитни реставрации

Бондингът /художествена реставрация, директна композитна фасета/е метод, чрез който се коригират разстояния между зъбите, оцветени, деформирани, изкривени, напукани и припокриващи се зъби в една сесия чрез използване на композитни материали.

 

Фотополимерните композити са смес от стъкло или кварц в пластмасова смола, позволяваща материала да бъде директно нанесен, оформен и втвърден върху зъбната повърхност, предварително обработена със специална свързваща система.Те са с различен цвят в зависимост от индивидуалната цветова гама на зъба.

 

Съвременните композити притежават износоустойчивост подобна на естествения емайл, и отлична дълготрайна стабилност на цвета.  Използва се послойна техника за нанасяне на композита с цел да се пресъздаде оригиналната структура и цвят на зъба.

Зъби, преди избелването
Преди 
Зъби, след избелването
След
  

Обикновено се използват няколко слоя от различни нюанси фотокомпозит , за да се дублират цветовете на подлежащите загубени тъкани и да има градация на цвят, който се среща в естествените зъби. С внимание, артистичност и комбиниране може точно да се имитира цвета и прозрачността на зъба.

 

Предимства:

  • Минималното отнемане на зъбни тъкани

  • По-ниска себестойност в сравнение с керамичните фасети

  • Добра поносимост от страна на пациента

  • Лесна възможност за корекция