Пълна промяна на усмивката - изкуството да създаваш индивидуланост и красота

Пълната промяна на усмивката представлява персонализиран план и комплексно лечение, което цели да преобрази усмивката. Това може да включва една или повече процедури като например: избелване на зъби, композитен бондинг, ортодонтско лечение, зъбни импланти, зъбни фасети и коронки. Какво точно естетично възстановяване е необходимо да се предприеме зависи от формата и цвета на зъбите, структурата на лицето, формата на устните и очакванията на пациентите.  

Преобразяването на усмивкта обикновено обхваща горните предни осем или десет зъба, а често и долните зъби. Най-често на тези зъби се поставят порцеланови фасети, които покриват само предната видима повърхност на зъба. Това прави фасетите едно от най-щадящите и същевремено здрави и естетични възстановявания. Порцелановите фасети  се използват за промяна в цвета, покриване и скриване на несъвършенства по зъбите, като пукнатини, счупвания или разстояния между зъбите. В случаите, когато зъбите са силно разрушени, се поставят порцеланови коронки, които за разлика от фасетите, покриват всички зъбни порърхности.  

Ортодонтско лечение с брекети или алайнери може също да бъде етап от процеса на преобразяване на усмивката. То се предприема, когато зъбите имат нужда от изправяне или преместване. Много често  преобразяванетo на усмивката може да включва като първи етап бързо ортодонско лечение, което улеснява поставянето на порцелановите фасети във втория етап от промяната на усмивката, за да се постигане перфектна естетика с минимална загуба на зъбни тъкани.

Красотата на усмивката се определя не само от зъбите, но и от тъканите, които ги обграждат, включително венците и устните. Реконтуриране на венците представлява техника, с която прецизно могат да се преоформят меките тъкани около зъбите. С помощта на лазерна апаратура ние премахваме малки участъци от излишната тъкан на венците, за да се получи по-симетрична линия, а зъбите да изглеждат по-обемни и доминиращи, и обратно, при отдръпване на венците и оголване на корените се използват микро хирургични процедури за възстановяване на меките тъкани и постигане на перфектна „червена естетика“. 

Офис избелването е процедура, която може да бъде част от процеса на преобразяване, изсветлява зъбите с няколко тона, озарява ги и им придава жизнен и блестящ естетичен вид. 

Процесът на постигане на желаната усмивка  включва поредица от посещения, но винаги започва с консултация, за да разберем желанията на пациента и какво иска да подобри или промени - било то в цвета, формата или позицията на зъбите.

Първоначално се прави подробна фотодокумнетация и с помощта на софтуер се изготвя дигитален дизайн на усмивка. Пациентите могат да участват в проектирането на своята собствена усмивка. При проектирането на бъдещата усмивката се вземат предвид формата на лицето и размера на зъбите, за да сме сигурни, че резултатите допълват цялостната хармония на чертите на лицето.

Изготвя се индивидуален план на лечение и се създава предварителен восъчен модел на бъдещите зъби, който помага да се направи ориентировъчна оценка на очаквания резултат. Следващата стъпка включва изработка на временни възстановявания, които представляват прототипа на бъдещата усмивка и визуализират пълната промяна. Пациентът има възможност да изрази своите виждания и да обсъди промените в новата усмивка. Последният етап включва лабораторната работа за изработка на окончателните естетични реставрации, тяхното поставяне и крайният резултат е ослепителна усмивка! 

Естетичната стоматология може да бъде събитие, променящо живота, което често пъти проправя пътя за напредък в кариерата и по-голяма жажда за живот!

Разгледай нашите услуги

Услуги

За да Ви е полезен и за да Ви предложи най-подходящите според нуждите и предпочитанията Ви стоки/услуги, като Ви спести в максимална степен време за търсене, този сайт използва бисквитки. Научете повече